Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni vrstu slova

14.9.2020. / opće obavijesti

Gradsko društvo Crvenog križa obišlo mještane Općine Fužine

"Obišli smo mještane na području Općine Fužine

U nastavku obilaska mještana starije životne dobi u selima Gorskog kotara, obišli smo devet domaćinstava u Liču, Fužinama i Fužinarskom Benkovcu. Kakav je život u tim mjestima, kako se snalaze, obavljaju kupnju, tko im pomaže. Popričali smo o svakodnevnici, nezaobilaznoj temi COVID – 19, pridržavaju li se preporuka, a i o domeni osobne zaštite, uslugama koje pruža lokalna zajednica i o životu na selu. U Liču smo susreli smo gđa. Katicu, gerontodomaćicu koja brine o nekoliko starijih osoba. Tijekom druženja bilo je šala, ozbiljnih savjetodavnih razgovora o mogućnostima pomoći i podrške.

Naši domaćini bili su ugodno iznenađeni našim dolaskom i podržavaju takav oblik rada.

Posjetili smo i socijalono ugrožene građane s navedenog područja, kojom smo prilikom podijelili 20-ak humanitarnih paketa.

U obilasku mještana bila je ravnateljica GDCK Delnice u pratnji s Marinom Tomić i Ivom Bolf, voditeljicama programa „Zaželi“ iz Fužina te policijskim službenicima Dariom Tonkovićem i Toni Stanićem iz Odjela za prevenciju Policijske uprave Primorsko-goranske županije uz potporu PP Delnice i Davida Bregovca, načelnika Općine Fužine.

Pomoć u podijeli humanitarnih paketa pomogle su volonterke Crvenog križa Neda Herman iz Liča i Marija Lisac iz Fužina."