Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

24.7.2020. / opće obavijesti

Uređenje fasade upravne zgrade Poslovne zone Lič

Općina Fužine nastavlja uređenje poslovne zone u Liču sa sanacijom upravne zgrade u vrijednosti od 190 tisuća kuna koje je većinom sufinancirano sredstvima Primorsko-goranske županije s nešto više od 166 tisuća kuna. Sufinancirana sredstva izdvojena su kroz poseban program PGŽ-a, točnije kroz Fond za Gorski kotar. Prošle godine u spomenutoj zoni Općina Fužine uredila je prometnu infrastrukturu, a poslovna zona je većinom popunjena gospodarskim subjektima. Kontinuiranim ulaganjima želi se potaknuti razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta, te su u tijeku pregovori o daljnjim ulaganjima u navedenu poslovnu zonu.

David Bregovac, načelnik Općine Fužine, poručio je kako ove godine, pored kapitalnih projekata, imaju dodatno spremnih projekata u vrijednosti od 7 milijuna kuna, za jedan dio su dobili sredstva, a za dio očekuju povratnu informaciju o financiranju. Dio projekata, naravno čeka na otvaranje pravih mjera za sufinanciranje.

„Razvoj Općine Fužine ovisi o projektima na koje smo usmjerili svu pažnju. Nužno je kroz gospodarski vitalne projekte potaknuti da se naš kraj prepoznaje kao ugodno okružje za život i, naravno, plodno tlo za razvoj održivih djelatnosti.“ – naglasio je Bregovac.