Udruga Sanus u Fužinama 2018.

Udruga Sanus osnovana je 1990. godine na inicijativu roditelja djece oboljele od malignih bolesti i medicinskog osoblja Hemato-onkološkog odjela KBC-a Split, a bavi se zaštitom oboljele i liječene djece te njihovih obitelji. U sklopu programa "Rehabilitacija i psihološka podrška djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti i njihovim obiteljima" boravili su od 13. kolovoza do danas u Fužinarskoj kući. Tijekom desetodnevnog boravka sudjelovali su u raznim radionicama, sportskim aktivnostima i natjecanjima, a za kraj postavili su izložbu literalnih i likovnih radova. U ime Općine Fužine djecu je posjetila vijećnica Općinskog vijeća Nataša Blažević Starčević te im uručila prigodan poklon.

Majka Božja Snježna 2018

Tradicionalna dvodnevna manifestacija povodom blagdana Majke Božje Snježne organizirana je u Svetištu Etnografska uduga Sv. Juraj Lič, DVD Lič i Župa Lič.

Dani bobičastog voća u Liču (2018.)

U Liču je organizirano druženje na OPG Starčević vlasnika Darija Colnara. Posjetitelji su krenuli turističkim vlakićem iz Fužina, prema imanju obitelji Colnar i Svetištu Majke Božje Snježne.

Uspješan lipanj SRD Viševica

U mjesecu lipnju članovi Sportsko rekreacijskog društva Viševica sudjelovali su na mnogobrojnim takmičenjima: na 3 državna prvenstva, 2 državna kupa i 2 europska kupa.

Vatrogasno natjecanje u Vratima

U Vratima je u organizaciji VZO Fužine održan 1.kup Gorskog kotara na kojemu je nastupilo ukupno 36 natjecateljskih odjeljenja vatrogasnog podmlatka i mladeži iz Primorsko goranske te Ličko-senjske županije.

Foto natječaj 2018.

Pobjednici foto natječaja: Staša Sobolevski (Rijeka) pobjednik je temeljem broja glasova posjetitelja fb stranice, a Siniša Abramović (Delnice) pobjednik je prema procjeni stručnog žirija.

Svečana sjednica Općinskog vijeća 2018.

13.6. kada Općina, škola i župa Fužine obilježavaju svoj dan, u velikoj dvorani Zadružnog doma Fužine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Uzvanike i goste pozdravili su domaćini, predsjednik Vijeća Slavko Starčević i načelnik David Bregovac. Od mnogobrojnih uzvanika prisutnima su se obratili: Majda Burić - državna tajnica i izaslanica premijera Plenkovića, Erik Fabijanić - predsjednik županijske skupštine Primorsko-goranske županije, Mišel Šćuka - načelnik Općine Ravna Gora te Marko Magdić načelnik Općine Križ. Tijekom svečanosti dodijeljena su javna priznanja zaslužnim pojedincima: Nikici Oreškoviću, Ivani Grgurić i posthumno Eli Korica. Također, dodjeljena su priznanja i pobjednicima foto natječaja "Objektivom po općini Fužine": Siniši Abramoviću iz Delnica i Stasi Sobolevskom iz Rijeke. U prigodnom programu nastupili su izvođači s područja naše općine: učenički zbor Ivančice, plesna skupina Porto Ri, pjesnik Damir Maras, tamburaška sekcija Zrinski Lič i zbor Vrelo Fužine. Prije svečane sjednice delegacija Općine položila je cvijeće i zapalila svijeće pokraj spomen ploča i centralnih križeva na mjesnim grobljima, u znak sjećanja na sve umrle i poginule žitelje naše Općine Voditeljica programa: Slavica Kljaić Foto: Arsen Miletić

Duhovno-glazbene svečanosti Henriku i Dadi (2018.)

U Mrkoplju i Fužinama tradicionalno su održane duhovno-glazbene svečanosti u znak sjećanja na poginule goranske dobrovoljce Henrika Štimca iz Mrkoplja i Dalibora Čebuhara iz Vrata. U Fužinama, najprije je položeno cvijeće i upaljene su svijeće na grobu Dalibora Čebuhara. Uslijedilo je potom okupljanje u Zadružnom domu Fužine gdje se prisutnima obratio Nikica Orešković, inicijator ove manifestacije. Nakon prisjećanja na poginule dobrovoljce Orešković je dodijelio zahvalnice svima koji su zaslužni da se održalo ovogodišnje dvadeseto izdanje. Zahvalnice su primili i načelnik Općine Fužine David Bregovac te zamjenik načelnika Dražen Starčević. U koncertnom dijelu publici su se predstavili Berde Band iz Slavonskog broda i Žiga Međimurski.

Programski pravac "27 susjedstava"

Rijeka je prvi hrvatski grad koji je proglašen Europskim gradom kulture. U sklopu realizacije projekta EPK 2020. otvoren je natječaj za prijavu sudionika programskog pravca "27 susjedstava" čiji je cilj jačanje lokalnih zajednica i povećanje kulturnih sadržaja. Natječaj je predstavljen i udrugama s područja naše općine. Na tom sastanku je odlučeno da će se u prijavu projekta ići zajedničkim snagama te da će naš tim činiti Franka Zlatić, Andrea Starčević i Marko Franković. Oni su osmislili i prijavili manifestaciju pod nazivom "Kultura u 3" koja bi obuhvaćala 3 jezera, 3 mjeseca u godini, 3 teme. Od 65 prijava u županiji odabrano je njih 27, a među odabranima je i prijava našeg tima. Svečano proglašenje odabranih 27 programa održano je u gradu Krku. O trenutnim aktivnostima i planiranom druženju pod nazivom "Bolje vas našli" članice našeg tima upoznale su načelnika Davida Bregovca i zamjenika Dražena Starčevića.

Hrvatska liga u gađanju zračnim oružjem za osobe s invaliditetom

U dvorani Osnovne škole Ivanke Trohar Fužine održano je peto kolo 1. Hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem za osobe s invaliditetom, sezona 17/18. Na natjecanju je nastupilo 16 strijelaca odnosno ostvareno je 19 nastupa. Među natjecateljima je bio i naš sumještanin Rudolf Petrović koji se netom prije toga vratio sa svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji. U Fužinama je nastupilo još dvoje natjecatelja koji su također sudjelovali na svjetskom prvenstvu: Sanja Soldo i Damir Bošnjak.