Koncert "Zbor Vrelo i gosti"

Članovi zbora Vrelo Fužine organiizirali su koncert na igralištu "pod branom". Osim domaćina nastupili su KUD Ilirci Krapina, muška klapa Škrljevo i Vokalna skupina DiM Delnice. Nakon koncerta prisutne je zabavljao rock band Art kluba Gorski kotar.
Pokrovitelj: Općina Fužine

Svečanost otvaranja Dječjeg vrtića

Stanovnici šest naselja na području općine Fužine s veseljem su dočekali dan kad je na prigodnoj svečanosti otvoren novoizgrađeni dječji vrtić. Ugovor o gradnji potpisan je u kolovozu, a kamen temeljac položen dva mjeseca kasnije - u listopadu 2018. godine. Kapacitet vrtića osigurava boravak pedeset i dvoje djece, i to u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini. U novom objektu, prvom takve vrste u povijesti ovog kraja, izgrađena je manja dvorana za sportske aktivnosti te uređeno dječje igralište. Od ukupne svote novaca potrebne za gradnju, Primorsko-goranska županija pomogla je sa 700.000 kuna, Ministarstvo demografije sa 1.2 milijuna, a 5,9 milijuna kuna dobiveno je iz EU sredstava. Preostalih 1,1 milijun kuna osigurano je iz proračuna Općine Fužine. Svečanosti je uz mnogobrojne mještane, goste i uzvanike prisustvovao predsjednik županijske skupštine Erik Fabijanić, pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak te predstavnica Županijske komore Vita Dujmović.

PROJEKT "ZAŽELI" (2019.)

Europski program pomoći starijim osobama poznat pod nazivom »Zaželi« kreće s realizacijom i na području naše općine. Program je namijenjen zapošljavanju žena koje su na tržištu rada u nepovoljnijem položaju. Zahvaljujući uspješnom apliciranju na Europski socijalni fond u općinskoj vijećnici ugovore je potpisalo osam žena koje će raditi na terenu. Ovom potpisivanju ugovora prethodila je svečanost u Zadru na kojoj je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić uručio Ugovore Jedinicama lokalnih samouprava koje će provoditi projekt. U ime Općine Fužine Ugovor su preuzeli zamjenik načelnika Dražen Starčević i pročelnik Marijan Šokac.

Marohljini i samoniklo bilje - Lič 2019.

Marohljini i samoniklo bilje tradicionalno se održava dva dana - u petak Dječja marohljinijada i samoniklo bilje i subotu - druženje za sve zainteresirane ljubitelje prirode.

Jurjeva - Lič 2019.

Lič svoj dan obilježava 23. travnja odnosno na blagdan sv. Jurja. Tradicionalno tim se povodom održavaju višednevna kulturna, sportska i vjerska događanja. Organizatori su Etnografska udruga "Sv. Juraj", DVD i Župa Lič.

Šahovski kamp 2019.

Društvo “Naša djeca“ Fužine i Šahovski savez Primorsko-goranske županije organizirali su petodnevni “Šahovski kamp za mlade – Fužine 2019“ koji je završio turnirom u Zadružnom domu Fužine. Nastupilo je 28 djece, od kojih šest s područja općine Fužine. Nakon 7 odigranih kola najbolja je bila Ema Hajdinić (Kraljevica). Suci: Bojan Birk i Andrea Starčević.

Gostovanje kazališne skupine iz Nedelišća (2018.)

U velikoj dvorani Zadružnog doma Fužine odigrana je predstava kazališne družine KUU “Seljačka sloga” iz Nedelišća. Radnja je smještena u Veneciji a temelji se na tekstu jednog od istaknutijih talijanskih komediografa Carla Goldonija. Tema je ugovaranje braka dvoje mladih koji se prvi put susreću tek na dan vjenčanja. Bogati kostimi koje družina sama izrađuje i za koje su dobili mnogobrojne pohvale, uspješno su dočarali duh vremena. U pratnji kazališne družine iz Nedelišća bili su vodeći ljudi njihove Općine predvođeni načelnikom Darkom Danijem. Organizator kazališne večeri bila je Općina Fužine

Auto utrka "Sveti Juraj - Lič 2018."

U Liču je po prvi put održano dvodnevno natjecanje finala Republike Hrvatske u automobilističkoj utrci, disciplina ocjensko-spretnosne vožnje. Na inicijativu Miroslava Krpana, predsjednika Autokluba RI autosport i Arsena Ulčara iz Fužina održan je sastanak u uredu načelnika Općine Fužine na kojem su izneseni prijedlozi te dogovoreni detalji natjecanja. U tri bodovne vožnje dvodnevnog finala u centru Liča nastupilo je ukupno 20 vozača i vozačica. Najviše spretnosti i brzine pokazao je zagrebački automobilist Krešo Merlić koji je proglašen ovogodišnjim državnim prvakom. Titulu najbolje vozačice osvojila je Luisa Božičević dok je u kategoriji juniora najuspješniji Florian Blažutić.

Udruga Sanus u Fužinama 2018.

Udruga Sanus osnovana je 1990. godine na inicijativu roditelja djece oboljele od malignih bolesti i medicinskog osoblja Hemato-onkološkog odjela KBC-a Split, a bavi se zaštitom oboljele i liječene djece te njihovih obitelji. U sklopu programa "Rehabilitacija i psihološka podrška djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti i njihovim obiteljima" boravili su od 13. kolovoza do danas u Fužinarskoj kući. Tijekom desetodnevnog boravka sudjelovali su u raznim radionicama, sportskim aktivnostima i natjecanjima, a za kraj postavili su izložbu literalnih i likovnih radova. U ime Općine Fužine djecu je posjetila vijećnica Općinskog vijeća Nataša Blažević Starčević te im uručila prigodan poklon.