Foto natječaj 2018.

Pobjednici foto natječaja: Staša Sobolevski (Rijeka) pobjednik je temeljem broja glasova posjetitelja fb stranice, a Siniša Abramović (Delnice) pobjednik je prema procjeni stručnog žirija.

Marohljini i samoniklo bilje - Lič 2018.

U organizaciji gljivarskog društva Grljak Lič, održana je dvodnevna manifestacija. Prvi dan bio je rezerviran za učenike osnovnih škola iz Gorskog kotara te jedne sa otoka Krka. Nakon trenske nastave pisali su test. Drugi dan rezerviran je za sve ljubitelje prirode. Edukativnu šetnju Lič(kim) poljem predvodili su poznati lovac na bilje Anton Rudan i Igor Žilić, instruktor preživljavanja u prirodi i dopredsjednik udruge Perun -dodir prirode.

Novogodišnja događanja u Fužinama (2017.)

Novogodišnja događanja na području naše općine privukla su rekordan broj posjetitelja, bilo da se radi o tradicionalnom podnevnom ispraćaju Stare godine u Fužinama ili šetnju bakljama oko jezera Bajer.

Društveni dom za djecu i mlade u Vratima (2017.)

U prostoru bivše Područne škole Vrata otvoren je Društveni dom za djecu i mlade. U ime Županije svečanosti otvaranja prisustvovali su župan Zlatko Komadina, dožupan Petar Mamula i pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač. Osim što će ovaj prostor koristiti udruga "Društvo Naša djeca Fužine" jedan kutak namjenjen je radu logopeda. Svečanost je uveličana dodjelom priznanja najboljim sportašima u 2017. godini te potpisom Ugovora o suradnji Općine Fužine i Općine Križ.

U iščekivanju Božića - Advent 2017.

U Fužinama je po prvi puta organizirana adventska manifestacija. Kroz četiri nedjelje paljene su svijeće uz molitvu predvođenu vlč. Tomislavom Zečevićem. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi tamburaška sekcija Zrinski Lič i zbor Vrelo Fužine, a za duhovne pjesme crkveni zbor iz Liča i Fužina.

Projekt dječji vrtić 2017.

Jedan od najpotrebnijih projekata na području naše općine je izgradnja dječjeg vrtića. Budući da je jedan od mogućih načina gradnje modularna gradnja, koja nije dovoljno poznata u ovom kraju, načelnik Bregovac je pozvao u posjet kolegu Marka Magdića iz Općine Križ, gdje se gradi takav vrtić. Sredinom ljeta načelnik Magdić prezentirao je svoj projekt i troškovnik vijećnicima Općine Fužine. Osim navedenih aktivnosti, uspostavljen je kontakt s Milenom Vuletić, voditeljicom CPO-a Sušak, nakon čega je delegacija obišla novoizgrađeni modularni vrtić Morčić u Rijeci. U pratnji odgojiteljice Nele Dundović obišla se i lokacija vrtića Đurđice koji je trenutno u izgradnji. Krajem godine u uredu načelnika održan je radni sastanak kojemu su prisustvovali projektanti i odgojiteljice ("tete") sa našeg područja. 

Gljivarijada Lič 2017.

U Liču je održana tradicionalna dvodnevna međunarodna gljivarijada. Prvog dana organizirana je "Dječja gljivarijada" na kojoj su nastupili učenici nekoliko goranskih osnovnih i područnih škola, a u Domu kulture Lič postavljena je izložba gljiva i održano predavanje. Drugog dana okupilo se dvjestotinjak ljubitelja prirode, a među njima i Romano Božac, vodeći stručnjak na području gljivarstva i mikologije u Hrvatskoj te osnivač Muzeja gljiva u Zagrebu. 

Blic informacije 2017.

U ovom albumu prikazani su sastanci načelnika, događaji, druženja i slično, ali samo jednom fotografijom. Dakle, svaka fotografija predstavlja zaseban događaj.

NK Omladinac Vrata - 70. rođendan

NK Omladinac Vrata proslavio je svoj 70-i rođendan. Održana je svečana sjednica, na kojoj su dodijeljena priznanja i zahvalnice, a potom je položeno cvijeće na spomen obilježje umrlim nogometašima i članovima.

Top - novi eksponat u centru Liča

Etnografska udruga Sv. Juraj Lič postavila je u centru Liča eksponat - top iz 1936. godine. Top je prije postavljanja onesposobljen.

Majka Božja Snježna 2017.

Povodom blagdana Majke Božje 05. kolovoza, tradicionalno se u Liču održavaju vjerska, kulturna i sportska događanja. Centralan događaj je misa u Svetišu, nakon koje se blagoslivljaju automobili i poljsko cvijeće. Održavaju se i sportska natjecanja u malom nogometu, boćanju i pastirskim igrama.

Lokacija