Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

Povećaj font

Smanji font

Promijeni kontrast

Sivi tonovi

Promijeni vrstu slova

Obavijesti

30.6.2020. / opće obavijesti

Nastavak korištenja zemljišta u vlasništvu RH temeljem ugovora o privremenom korištenju koji su istekli

                     SVIM KORISNICIMA UGOVORA O ZAKUPU DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA

Sukladno odredbi čl. 100. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN20/18, 115/18 i 98/19) predivđene su mogućnosti u kojima se postojeći ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, koji su skopljeni temljem Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine br. 39/13 i 48/15)  mogu produljiti na rok od dvije godine, odnosno do raspisivanja natječaja sukladno odredbama novog zakona.

Da bi se moglo produljiti navedeni ugovor, potrebno je sa web stranica općine fužine www.fuzine.hr ispuniti 3 obrasca i to:

Navedeni obrasci, zajedno sa traženom dokumentacijom na istima, moraju se dostaviti u Općinu Fužine radi produženja ugovora sukladno zakonskim odredbama.

Također, obzirom da dio OPG-ova odnosno korisnika ima ugovore o privremenom korištenju poljoprivrednog zemljišta temeljem odredbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu (152/08, 25/09, 153/09, 21/10, 39/11 i 63/11), mogu podnijeti zahtjev za produženje ugovora na dvije godine sukladno odredbi čl. 57. Zakona uz također popunu obrazaca vezanih uz primjenu te zakonske odredbe, i to:

Produženje ugovora biti će moguće samo za ovaj drugi slučaj ukoliko se radi o zemljištu gdje je u posjedu (katastar) upisana Republika Hrvatska ili pak ukoliko je u vlasničkom listu upisana Republika Hrvatska.

U ostalim slučajevima, sukladno odredbi čl. 100.st. 1. Ugovori ističu rokom na koji su sklopljeni.

Na web stranici razlikovanje obrazaca ovisi od traženja po kojem članku se vrši produžavanje. Sami postupci na 25 godina provoditi će se po službeno donesenom Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem kada isti bude usvojen.

Tražene obrasce svi zainteresirani obvezuju se dostaviti  što ranije u odnosu na istek ugovora kako bi se pravovremeno donijele Odluke i pripremili ugovori o produženju.

 

                                                                                                            Općina Fužine