Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

Obavijesti

30.12.2022. / opće obavijesti

Općini Fužine uručena Pohvalnica za provedenu Naj-akciju 2022. "Bicikli za pet"

Općina Fužine status "Prijatelj djece" dobila je 2017. godine. Od tada, da bi zadržala svoj status ima obvezu svake godine osmisliti i provesti novu aktivnost te istu prijaviti Središnjem koordinacijskom odboru akcija „Gradovi i općine – prijatelj djece“.

Od svakog se grada i općine, koji sudjeluje u akciji "Gradovi i općine – prijatelji djece" očekuje da u okviru svoje ukupne planirane godišnje aktivnosti odabere, osmisli i provede novu aktivnost, koju u toj godini ocijeni najpotrebnijom i najkorisnijom za djecu.

Koordinacijski odbor za provedbu akcije „Općina Fužine – prijatelj djece“ ove je godine na natječaj za "Naj akciju 2022. godine" prijavio projekt Društva naša djeca Fužine pod nazivom „Bicikli za peti“. Udruga DND Fužine u 2022. godini započela je projekt kojim bi svakom učeniku petog razreda osnove škole Ivanke Trohar u Fužinama omogućio polaganje vozačkog ispita za bicikle te nakon položenog ispita na poklon dobili bicikl. Tijekom 2022. godine u projektu je sudjelovalo šest učenika 5.-og razreda. Cilj ove akcije je stjecanje zdravih životnih navika, prometne kulture, ali i međuvršnjačkog druženja. Čestitamo Društvu naša djeca Fužine na uspješno provedenoj akciji koju je Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece“  nagradio Pohvalom.