Vremensku prognozu omogućavaju pametne klupe

13.6.2022. / opće obavijesti

Svečana sjednica Vijeća Općine Fužine povodom obilježavanja Dana Općine

Održana je svečana sjednica Vijeća Općine Fužine povodom obilježavanja Dana Općine. Sjednici su, uz Davida Bregovca, načelnika Općine Fužine, Valentina Crljenka, predsjednika Općinskog vijeća Općine Fužine i članove Vijeća Općine, nazočili i predstavnici vlasti: 

  • Ivan Bubić, izaslanik predsjednika Vlade i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu
  • Majda Burić, saborska zastupnica
  • Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije,

članovi Skupštine Primorsko-goranske županije, predstavnici Koordinacije gradonačelnika i načelnika Gorskog kotara, vojske i policije, mjesnih sportskih, kulturnih i društvenih udruga i drugi. Među uvaženim gostima bili su prisutni čelnici primorskih gradova i općina s kojima Općina Fužine, kao i cijeli Gorski kotar graniče. 

Tijekom sjednice načelnik se osvrnuo na realizirane i buduće projekte s naglaskom na izgradnju zaobilaznice kojom će se osigurati veća sigurnost pješaka ali i izmjestiti kamionski teretni prijevoz iz strogog centra mjesta Fužine. Svoj govor zaključio je prigodnom čestitkom žiteljima Općine Fužine povodom Dana Općine, mjesne Župe sv. Antuna Padovanskog i Osnovne škole Ivanke Trohar.   

Na sjednici dodijeljena su brojna priznanja. Tako su za izuzetan doprinos u sportu u 2021. godini Priznanje dobili Rudolf Petrović, Saša Miloš, Tin Miloš, Dora Štimac, Matej Sarvaš, Fani Čebuhar i Toni Miloš. Povelju Općine Fužine, Općinsko vijeće, dodijelilo je Marijanu Urbancu za dugogodišnji rad i doprinos razvoja turizma Općine Fužine a Godišnja nagrada za stvaralački rad uručena je Udruzi "Dr. Franjo Rački". 

Svečanu sjednicu dodatno su uveličali polaznici Osnovne glazbene škole "Ive Tijardovića Delnice": Paulo Radošević, Filip Plesničar i Karlo Lončar izvodeći skladbe na saksofonu. Igrokaz s prizorima iz filma "Tko pjeva, zlo ne misli" izveli su učenici Osnovne škole "Ivanke Trohar" Fužine: Nina Čebuhar, Mia Miloš, Marta Kozelički, Petar Budiselić, Kristijan Franić, Mihael Frbežar, Mauro Starčević i Filip Plesničar. 

Načelnik, predsjednik i članovi Općinskog vijeća položili su vijenac na Fužinarskom srcu za sve preminule stanovnike Općine Fužine.